Nieuwbouwwoning Ternat

Deze woning is een lage-energiewoning. De 3 verdiepen zijn voorzien van vloerverwarming, de warmteopwekking verloopt via een warmtepomp met diepteboringen, er werd gekozen voor een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie en er zijn voor +/-9 kW piek fotovoltaïsche panelen geplaatst. Uiteraard werd deze woning ook extra goed geïsoleerd.

Wat betreft binnenafwerking zijn de vloeren op gelijkvloers en eerste verdieping uitgevoerd in gepolierde beton (gelijkvloers antraciet zwart en verdieping betongrijs met nuanceringen), trap met gelaserde trapbomen in staal en traptreden in rustieke Franse Eik (de eettafel van 3m lengte werd in een combinatie van deze zelfde materialen gemaakt). Het staal keert ook terug in een niet-alledaagse balustrade: plaatstalen platen met gelaserd motief en handloper in rustieke eik. De keuken werd volledig greeploos gemaakt, tablet in composiet, ingefreesde spoelbak en dampkap dmv plafondafzuiging. In de badkamer zien we een grote inloopdouche met regendouche, uitgewerkt met keien in mozaiëk. De wand in de douche werd voorzien van wandverwarming. Het vrijstaand bad, de blikvanger van de badkamer is vervaardigd uit Korian, net zoals het badkamermeubel. Beiden zijn van de hand van Antonio Lupi. De dressing wordt door de glazen wand voorzien van daglicht.

Voor de verlichting (incl lichtstudie) en inrichting werd een beroep gedaan op interieurarchitecten. De grote witte ‘kroonluchter’ in de vide is een echte eye-catcher. Verder werd er vooral gewerkt met LED-strips spots. De woning wordt tot slot afgewerkt met zwevende balkkasten, behang met speciaal motiefje, schilderen met leuke accenten, zonnewering adhv lamellen, …